17/09/2007

Artist Walk 01: Osman Bozkurt / Tape Republic



















Please scroll down for English text.

Osman Bozkurt / Tape Republic
Sanatçı Yürüyüşü
17.09.07 (15:00 - 18:00)
PiST/// - Laleli

PiST'in Artist Information projesi paralelinde gerçekleştirecegi ilk sanatçı yürüyüşü, Osman Bozkurt'un Tape Republic isimli çalışması üzerine olacak. Bozkurt, bugün saat 15-18 arasında izleyicilerle İstanbul'un Laleli semtinde bir yürüyüş yapacak. 4 Ekim'e kadar PiST/// 3'te sergilenen Tape Republic üzerine gerçekleşecek bu sanatçı yürüyüşüne katılmak istiyorsanız saat 15'de PiST'ten hareket edeceğiz.

Didem Yavuz'un yazısı: ‘Tape Republic’

Osman Bozkurt / Tape Republic
Artist Walk
17.09.07 (3 pm - 6 pm)
PiST/// - Laleli

The first artist walk paralel to PiST's Artist Information project will be on Osman Bozkurt's Tape Republic. Bozkurt will lead the walk in Istanbul's Laleli district at 3pm-6pm. Tape Republic is exhibiting at PiST/// 3 until 4th of October. If you want to join this artist walk please come to PiST at 3 pm.

Didem Yavuz's article: Tape Republic

09/09/2007

Artquest vs. Artist Information

















Artist Information'in ilk Yuvarlak Masa toplantısı 9 Eylul 2007, Pazar günü saat 18-20 arasında PiST'te gerçekleşti. Yazar Sarah-Neel Smith, Artist Information projesini başlatan PiST'ten Didem Özbek ve Londra merkezli Artquest'in yoneticisi Stephen Beddoe'ye bu birbirine benzer iki projenin karşılaştırmasını yapan sorular yöneltti. Artist Information ve Artquest yakında ortak projeler gerçekleştirmeyi düşünüyorlar.

The first Round Table of the Artist Information is held at PiST between 6pm-8pm on Sunday, September 9th. Independent writer Sarah-Neel Smith forwarded questions to Didem Özbek from PiST as the project initiator of Artist Information and to Stephen Beddoe, the director of London based Artquest to make a comparison of the two similiar projects. Artist Information and Artquest soon aims to collaborate for future projects.

08/09/2007

Turkish Pavilion / Türk Pavyonu





















Türk Pavyonu
08.09.07
Cumartesi
22:00 - 01:00
PiST/// ve Golden Gate'de

Bugünlerde dünyanın dört bir yanından İstanbul'a akın eden bir çok kişi 'pavyon' kelimesini sadece "uluslararası sanat dünyasıyla" ilişkilendirebilir. Ancak PiST "Türk Pavyonu" projesinde etrafını çevreleyen ve ilham kaynağı olan komşu pavyonlara dikkat çekerek halen üzerine çalıştığı bu yeni projesini "bir geceliğine" de olsa sizlere tanıtmak istiyor.

Venedik Bienali gibi 19. yüzyıldan beri devam eden ve dünyaca tanınan uluslararası sanat organizasyonlarında farklı ülkelerin "ulusal" sanatçılarına ev sahipliği yapan sergi mekanları pavyon olarak adlandırılıyor. Turkiye'de farklı zamanlarda Türk Pavyonu'yla Venedik'te yerini aldı. Ama Türkçe'de pavyon kelimesi çok daha farklı bir anlama sahip. Pavyon deyince öncelikle sadece erkeklerin müşteri olduğu ve kadınların çalıştırıldığı küçük, karanlık ve sabaha kadar yüksek sesle müzik eşliğinde eğlence hizmeti veren içkili mekanlar akla geliyor.

PiST, "Türk Pavyonu" projesiyle birbirinden farklı iki pavyon anlayışının benzerliklerini ve her ikisinin de işi gereği bir şeyler sergileyerek hayat buluşunu karşılaştırıyor. Türk Pavyonları sanat dünyasına bir gönderme yaparken, ulusal kimlik temsiliyetine latifede bulunuyor. Ya da bir kelime benzerliğinden yola çıkarak alt sınıf eğlence kültürünün yaşandığı mekanları festivalleriyle ünlü bir şehrin dünya çapında sergileme pratikleriyle kıyaslıyor.

Aslında PiST'in bu projesindeki ilham kaynağı mahallesini kuşatan komşu pavyonlar arasında hissettiği özel konumu. Türk Pavyonu, PiST'in halen devam etmekte olan bir projesi. Tabii PiST bu projesiyle tam ortasında yer aldığı pavyon kültürünün mü yoksa bir sanatçı inisiyatifi olarak ele aldığı sanat üretiminin mi kendi "pavyon" anlayışına uygun olabileceğini de araştırıyor,

Türk Pavyonu, 8 Eylül 2007, Cumartesi gecesi saat 22:00 - 01:00 arasında PiST'te ve komşusu Golden Gate'de açılıyor. O gece Golden Gate saat 01'e kadar yerli içki (bira, rakı, kola, su) fiyatlarını 7.5 YTL'ye sabitliyor. Aynı esnada PiST de kendi mekanında sizlere bira ikram edecek.

Aynı gece PiST/// PARK'ta sergilenen Michael Coombs'un "Araba", PiST/// 7-24'te sergilenen Fahrettin Örenli'nin "Shadows of the Dust (Episode III), PiST/// 2'de sergilenen Osman Bozkurt'un "Tape Republic" ve PiST/// 1'de yer alan "Artist Information" projesini de yerinde izleyebilirsiniz.

PiST , Efes Pilsen ve Golden Gate'e teşekkür eder.
Arşivlerini kullanımımıza açan Beral Madra ve Vasıf Kortun'a; bu projenin açıklama metnini yazan Sarah-Neel Smith'e ve teknik destek veren Yang-Ah Ham'a teşekkürlerimizi sunarız.



Sarah-Neel Smith'in Universes-in-Universe'deki yazısı

Turkish Pavilion
08.09.07
Saturday
10 pm - 1 am
At PiST/// and Golden Gate

For many of the visitors who flock to Istanbul in increasingly large numbers, the word pavilion is an art-world term. With its new project PiST aims to call attention to a very different kind of pavilion: the
pavyon bars throughout PiST's own Istanbul neighborhood. For one night only, PiST will introduce a new work in progress inspired by its local surroundings.

Perhaps most famously, the Venice Biennial hosts national artist pavilions, where, since the 19th century, artworks have been organized geographically. On several occasions, Turkey has sponsored a Turkish
Pavilion in Venice. But in Turkish, the word pavyon figures in a very different lexicon. It indicates a specifically Turkish brand of seedy bar, a late-night entertainment spot replete with loud music,
plentiful drinks, and an all-female staff who serve and entertain the exclusively male customers.

With its "Turkish Pavilions" project PiST contrasts two types of pavilions that are each exhibition spaces in their own right. "Turkish Pavilions" can be read as a commentary on the art-world at large: a humorous look at different representations of national identity, or a tongue-in-cheek comparison of a low-brow entertainment industry and exhibition practices in a city famous for its varied festivals.

Still, the project was inspired by, and addresses, a more local concern: PiST's specific position in its surrounding Istanbul neighborhood. PiST's "Turkish Pavilion" project is a work in progress. But so, too, is PiST, and its "research" into the local pavyon culture is an effort on the initiative's part to determine just what kind of pavilion it wants to be.

"Turkish Pavilions" will be take place at PiST, and at the neighboring Golden Gate, on September 8, 2007 between 22:00 and 01:00. Drinks (beer, rakı, coke, water) will be available at the Golden Gate at a fixed price of 7.5 YTL until 01:00. Meanwhile PiST will serve free beer in its own space.
The same night, Michael Coombs' "Car," will be on display at PiST///PARK, Fahrettin Örenli's "Shadows of the Dust (Episode III)" will be on show in the PiST/// 24-7 display window, Osman Bozkurt's "Tape Republic" will be on display at PiST 2, and PiST's "Artist Information" project will be open for visits at PiST 1.

PiST would like to thank to Efes Pilsen and Golden Gate.
Thanks go to Beral Madra and Vasıf Kortun for the use of their archieves; to Sarah-Neel Smith for writing the introduction text of this project and to Yang-Ah Ham for her technical support.

Sarah-Neel Smith's article at Universes-in-Universe

07/09/2007

PiST/// 7-24: Fahrettin Örenli





















Shadows of the Dust (Episode III) / Fahrettin Örenli
07.09.2007 - 24.09.2007, 7 gün 24 saat açık

Shadows of the Dust (Episode III) Fahrettin Örenli’nin 2005 yılında Çin’de başladığı ve halen Türkiye’de devam ettiği aynı isimli işinin yeni bölümü. Örenli, geleneksel sanat biçim ve içeriklerini güncel hayatımıza uyarlayarak hafızamızda önemli bir değer taşıyan bu çalışmaları teknolojik uygulamalarla güncelleştiriyor. Geçmişle günümüzü birleştiriyor. Tarihten bu yana ya da bugünden yarına oluşturacağımız mantık ve duygu dengesiyle “en doğru sonuçlar” yerine “en doğru soruları” bulmaya çalışıyor. Hayatta ilerleyebilmek için bir deneme olan bu iş PiST/// 7-24 vitrininde 7-24 Eylül 2007 tarihleri arasında 7 gün 24 saat izlenebilecek. Ramazan ayı boyunca değişik fazlarda gelişip bir grup çalışması olarak ilerleyecek çok aşamalı bir projenin de başlangıçı olacak.

Bay M. N. C.’ye (Hayali Toz Kralı) ithaf olunur.

PHILIPS'in destegiyle.

Shadows of the Dust (Episode III) / Fahrettin Örenli
07.09.2007 - 24.09.2007, opens for 7 days and 24 hours

Shadows of the Dust (Episode III) is the newest installment of Fahrettin Orenli's work of the same name, begun in China in 2005, and now continued in Turkey. Orenli uses technology to update the style and content of traditional art forms, which hold such value in our memory. He unites the - past with the present day. Balancing the logic and the sensitivities of the past or those that develop between today and tomorrow - he aims to find the "best questions" rather than the "best answers". His work - an experiment in moving forward in life - is on view at PiST's 7-24 display window from September 7-24, 2007. It is the inagural work in a group project that will continue in different phases during Ramadan.

On memory of Mr. M. N. C. (Imaginary Shadow King)

With the support of PHILIPS.

PiST/// PARK: Michael Coombs




















Araba / Michael Coombs

07.09.07-24.01.08 7 gün 24 saat açık

PiST, PiST/// PARK isimli yeni kamusal alan sergi alanını İngiliz sanatçı Michael Coombs'un üç boyutlu işini (heykel) sergileyerek açıyor. PiST/// PARK'a yılda iki sanatçı davet edilecek. Sokaktan geçen ya da PiST'e gelen herkes 5 ay boyunca bu işleri 7 gün 24 saat izleme şansına sahip olacak.

Michael Coombs, Londra'da yaşayan bir sanatçı. Coombs’un işleri izleyici gözlemlerine bağlı mekansal bir algı yaratıyor. Coombs için bu anın gerçekleşmesi sırasında izleyicinin neyi tam olarak gördüğü önemli, işlerine karşı tepkiler espri ya da öfkeyle sonuçlanabiliyor. Burada amaç izleyiciyi anlık da olsa düşünmeye sevk etmek. Coombs, Londra, Amsterdam, Buenos Aires, Mexico City, New Delhi, Johannesburg gibi dünyanın bir çok şehrinde işlerini sergilemiş, 23 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında PiST/// PARK'ta sergilenecek işlerini üretmek için İstanbul'da bulunacak.

Dolapdere Sivaslı Kardeşler Oto Servisi ve Şişli Belediyesi'ne teşekkür ederiz.

Car / Michael Coombs
07.09.07-24.01.08 opens for 7 days and 24 hours

PiST/// PARK, PiST's new public exhibition area for three dimensional artwork will commences with an exhibition by the British artist Michael Coombs. For 5 months those who pass by the street or come to
visit PiST will have the chance to visit Coombs' recent work for 7 days and 24 hours.


Michael Coombs lives in London. He makes work that explores our perception of the world. He invites the viewer to look beyond their first impressions and to discover what is really presented to them. His work created a space for the viewer to contemplate on what they are observing. For him, this moment of realisation of what you are really seeing is important; it produces many different reactions from humour to anger, but above all a moment of contemplation. Coombs has exhibited work in London, Amsterdam, Buenos Aires, Mexico City, New Delhi, Johannesburg. From August 23th till September 9th he will be in Istanbul to produce the work that he is going to exhibit at PiST/// PARK.

We would like to thank to Dolapdere Sivaslı Kardeşler Oto Servisi and the Municipality of Şişli.

03/09/2007

LiST 01 is published / LiST 01 yayınlandı




















LiST is an extension of PiST/// Interdisciplinary Project Space's Artist Information project. Updated regularly, LiST is a guide to contemporary art events in Istanbul, and includes a map of all events locations. It is distributed every 2 months, free of charge, at participating venues and other locations throughout the city. Participating venues contribute their own entries to LiST. 40,000 copies of the first issue have been printed. LiST 01 compiles the September-October 2007 programs of 47 art galleries, institutions, museums, independent artist-run spaces and temporary venues, as well as information about the 10th International Istanbul Biennial. It also includes their contact information and websites. Those venues are marked on an Istanbul map with a brief transportation information. LiST 02, will update the November-December exhibitions calendar. You can down load LiST as pdf from www.istanbulartlist.net


LiST
, PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı'nın Artist Information projesi dahilinde başlatılan bir rehber. İstanbul güncel sanat ortamındaki etkinlikleri bir harita üzerinde 2 aylık dönemlerle güncelleyerek listelemeye devam edecek olan LiST, katılımcı mekanlar ve şehir genelinde ücretsiz olarak dağıtılacak. LiST'in içerik bilgileri yer alan mekanlar tarafından oluşturuldu. İlk sayısı 40.000 adet basılan LiST 01'de 10. Uluslararası İstanbul Bienali ana mekanları dahil İstanbul'daki 47 galeri, kurum, müze, bağımsız sanatçı inisiyatifi ve geçici etkinliğin adres, telefon, internet, email bilgileri Eylül - Ekim 2007 tarihlerindeki arasındaki sergi programlarıyla birlikte yer aldı. Bu mekanlar ulaşım bilgileriyle birlikte İstanbul haritası üzerinde gösterildi. LiST 02, Kasım - Aralık 2007 tarihleri arasındaki güncellenmiş sergi takvimini içerecek. www.istanbulartlist.net adresinden LiST'e pdf olarak da ulaşabilirsiniz.



Artist Information

























Artist Information
, İstanbul güncel sanat ortamında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap arayan bir PiST/// projesidir. Sadece Carşamba ve Cumartesi gunleri saat 15-19 arasinda acıktır. Ayrıca artistinformation@pist.og.tr adresine de sorularınızı yoneltebilirsiniz.

PiST Nerede?

Yuvarlak Masa, Artist Information’a yonlendireceğiniz soruların tartışılacağı toplantılar serisidir.

09.09.07 Paz 18:00 - 20:00
Artquest vs. Artist Information
Stephen Beddoe, Didem Özbek, Sarah-Neel Smith

26.09.07 Çar 19:00 - 21:00
Soru Kitapçığı’ndan Seçmeler I


10.10.07 Wed 19:00 - 21:00
Soru Kitapçığı’ndan Seçmeler II


31.10.07 Wed 19:00 - 21:00
Soru Kitapçığı’ndan Seçmeler III


Sanatçı Yürüyüşleri, İstanbul’a dair iş üreten sanatcıların rehberliğinde duzenlenen şehir turlarıdır. Sanatcı, 16 kişilik bir izleyici grubuyla yola cıkarak şehrin işiyle ilgili semtine gidecek, burada hem işi hem de şehrin o bolgesi uzerine konuşacak, izleyicilerle tartışacaktır.

17.09.07 Pts 15:00 - 19:00
Osman Bozkurt Tape Republic

01.10.07 Pts 15:00 - 19:00
Yasemin Özcan Kaya Kolon

22.10.07 Pts 15:00 - 19:00
Linda Herzog Mihriban

05.11.07 Car 19:00 - 21:00
Sanatçı Yürüyüşü IV

Soru Kitapçığı Artist Information’a yöneltilen soruların yayınlanacağı kitapçıktır.

Sorun Söyleyelim Artist Information’a yönlendirilen sorulara verilen uzman cevaplarından oluşan videolar serisidir.

LiST, Artist Information projesi dahilinde başlatılan ücretsiz bir rehber. İstanbul güncel sanat ortamındaki etkinlikleri bir harita üzerinde 2 aylık dönemlerle güncelleyerek listelemeye devam edecek olan LiST, katılımcı mekanlar ve şehir genelinde ücretsiz olarak dağıtılacak.

Sema Çağa'nın desteğiyle.

PiST haritası, adres ve tarif için lütfen tıklayın.
http://pist-org.blogspot.com/2007/04/pist-nerede-where-is-pist.html

Sarah-Neel Smith'in yazısı: ‘Artist Information’ at PiST -- a compass for the İstanbul art scene


Azra Tüzünoğlu'nun yazısı: Yakınlarda laptop tamircisi var mı?

Musa İğrek'in yazısı: Sanatçı velinimetimizdir!


Artist Information
is a PiST/// project that compiles answers to your questions regarding Istanbul’s contemporary art scene. Opens on Wednesdays and Saturdays "only" from 3 pm till 7 pm. You can also ask questions to artistinformation@pist.org.tr

Where is PiST?

Round Table is a series of debates about selected questions that have been forwarded to Artist Information.

09.09.07 Sun 18:00 - 20:00
Artquest vs. Artist Information
Stephen Beddoe, Didem Özbek, Sarah-Neel Smith

26.09.07 Wed 19:00 - 21:00
Selections from the Question Booklet I

10.10.07 Wed 19:00 - 21:00
Selections from the Question Booklet II

31.10.07 Wed 19:00 - 21:00
Selections from the Question Booklet III

Artist Walks are city tours led by artists who produce artwork about Istanbul. Artists will lead a group of 16 people through neighbourhoods related to their artwork. They will discuss both their own work and the city that inspires it.

17.09.07 Mon 15:00 - 19:00
Osman Bozkurt Tape Republic

01.10.07 Mon 15:00 - 19:00
Yasemin Özcan Kaya The Column

22.10.07 Mon 15:00 - 19:00
Linda Herzog Mihriban

05.11.07 Wed 19:00 - 21:00
Artist Walk IV

The Question Booklet compiles the first group of questions submitted to Artist Information.

You Ask We Answer is a video series of various art experts’ answers to the questions submitted to Artist Information.

LiST is an extension of Artist Information project. A free guide to contemporary art events in Istanbul that includes a map of all events locations.

With the kind support of Sema Çağa.


Please use this link for PiST's map, address and description.
http://pist-org.blogspot.com/2007/04/pist-nerede-where-is-pist.html

Article by Sarah-Neel Smith: ‘Artist Information’ at PiST -- a compass for the İstanbul art scene


Article by Azra Tüzünoğlu: Yakınlarda laptop tamircisi var mı? (Where can I repair my laptop near by?)

Article by Musa İğrek: Sanatçı velinimetimizdir! (The artist is our benefactor!)