04/03/2013

11.03.2013: Fatma Çiftçi_Konuşma / Talk




























Please scroll down for the English text

Fatma Çiftçi

11.03.2013_Pts_Mon_Pazartesi Konuşması_Monday Talk_18:30 - 20:00

PiST///
Dolapdere Caddesi
Dere Sokak No 8 A/B/C
Pangalti 34375
Istanbul TR

pist.org.tr
pist-org.blogspot.com
pist@pist.org.tr


PiST/// Araştırma ve Üretim Odaklı Misafirlik Program: PIRPIR katılımcılarından Fatma Çiftçi (TR) Istanbul'da yaşayan ve çalışan bir sanatçı. 2005 yılında (Ankara) Bilkent Üniversitesi'nde sanat eğitimini tamamlayan Çiftçi projelerini günlük hayatta deneyimlediği durumları, bulduğu imgeleri ve objeleri kurgulayarak gerçekleştiriyor. Farklı malzemeleri yeniden yorumlayarak ironik ve eleştirel bir yaklaşımla bir dizi çalışma ortaya çıkartıyor. Bugüne kadar Fransa, Britanya ve Kore'deki misafir sanatçı programlarına da katılmış olan Çiftçi'nin Spike Island, Bristol, Britanya; Goyang Art Studio, Seul, Kore ve Masa Projesi, İstanbul'da kişisel sergileri gerçekleşti. Bu süreçte çocukluğundan beri deneyimlediği geleneksel el işlerini farklı bir üretim şekline dönüştürme tecrübesi de kazanan Fatma Çiftçi 11 Mart, 2013 Pazartesi, saat 18:30'da PiST///'de yapacağı Pazartesi Konuşması'nda işleri ve üretim methodları üzerine konuşacak. 

Tüm PiST/// etkinlikleri herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Sizleri de bekliyoruz!

* PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı, sanatçılar Didem Özbek ve Osman Bozkurt yönetiminde kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sanat mekanıdır.
** Fatma Çiftçi, PiST/// İstanbul'un daveti ve desteğiyle PIRPIR'da misafir edilmektedir.
*** Bu konuşma Türkçe gerçekleşecek ve İngilizce özet verilmeye çalışılacaktır.
**** Çaylar müesseseden! 


---------------------------

Fatma Çiftçi (TR) is an Istanbul based artist attending the PiST/// Research and Production Residency: PIRPIR. She studied art at Bilkent University (Ankara), 2005. Çiftçi develops her projects by using found objects and images, and edits her daily life experiences through them. She interprets different materials and prepares a series of works with an ironic and critical approach. Çiftçi had solo shows at Spike Island, Bristol, UK; Goyang Art Studio, Seoul, Korea and Masa Project, Istanbul, Turkey and also attended residency programs in France, UK and Korea. During this period she also gained experience to transform traditional hand crafts that she was familiar since her childhood into a new production process. On March 11th, 2013, Monday, at 6:30 pm, Fatma Çiftçi will talk about her works and art practice as a part of Monday Talks series at PiST///.

All events at PiST/// are open to everyone and free. We look forward to seeing you!

* PiST/// Interdisciplinary Project Space is a non-profit, independent art space co-directed by artists Didem Özbek and Osman Bozkurt.
** Fatma Çiftçi is hosted at PIRPIR with the support and invitation of PiST/// Istanbul.
*** This talk will be in Turkish and an English summary will hopefully get provided.
**** Çaylar müesseseden! 

1 comment:

Rakiah said...

Thank you for sharing it

Storage Units Santa Monica