13/02/2013

18.02.2013: Steven Jouwersma_Konuşma / Talk



Please scroll down for the English text


Steven Jouwersma
18.02.2013_Pts_Mon_Pazartesi Konusması_Monday Talk_18:30 - 20:00

PiST///
Dolapdere Caddesi
Dere Sokak No 8 A/B/C
Pangalti 34375
Istanbul TR

pist.org.tr
pist-org.blogspot.com
pist@pist.org.tr

PiST/// Araştırma ve Üretim Odaklı Misafirlik Program: PIRPIR katılımcılarından Steven Jouwersma (BE / NL) Brüksel'de yaşayan ve çalışan bir sanatçı ve müzisyen. Jouwersma'nın projeleri müzik üretimi ve performansının sosyal bağlamıyla ilgileniyor. Genelde bir dialogla, bir müzik aleti çalarak ya da ortamı kurgulayarak başladığı üretim sürecini bir yerleştirme, müdahale, performans ve video dökümantasyon olarak yeniden şekillendiriyor. Surinam, Kamerun ya da Hollanda'da gerçekleştirmiş olduğu müzik temelli projeleri, belirli bir durum ya da bağlama karşılık gerçekleşen kavramlar. Şu an ki sanat pratiğini bir malzeme ya da ortam halinde nitelendirmek yerine (sosyal) bağlama duyarlı bir yaklaşım ve duruş olarak daha iyi açıklayabiliriz.  

18 Şubat, 2013 Çarşamba, saat 18:30'da gerçekleşecek Pazartesi Konuşması'nda işleri üzerine konuşacak olan Steven Jouwersma, ayrıca son video işi olan Ngos'a Bedimo'yu (2009-2013, 19', Tek Kanal, DV Video) da gösterecek. Kamerun'da kaldığı kısa dönemde kurduğu ve oranın ilk metal grubunu anlatan bu video, sanatçının başına gelen tüm lanetleri de içeriyor. Tüm PiST/// etkinlikleri herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Sizleri de bekliyoruz!

PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı, sanatçılar Didem Özbek ve Osman Bozkurt yönetiminde kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sanat mekanıdır.
** PiST/// İstanbul, 
Steven Jouwersma'yı PIRPIR'da Mondriaan Fund, Amsterdam ortaklığı ve desteğiyle misafir etmektedir.
*** Simultane çeviri imkanımız olmadığından tüm konuşmalar İngilizce gerçekleşecek ve Türkçe özet verilmeye çalışılacaktır.
**** Çaylar müesseseden! 

---------------------------

Steven Jouwersma (BE / NL) is an artist and musician based in Brussels, attending the PiST/// Research and Production Residency: PIRPIR. Jouwersma's projects deal with the social context of music production and performance. Often starting with dialogue, playing music and construction he takes the form into installations, interventions, performances and video documentations. His music-based projects in Surinam, Cameroon and the Netherlands are concepts developed in response to a given situation or context. His current practice is best understood as a (social) context-responsive approach and attitude, rather than something that is characterized by material or medium.  

On Feb 18, 2013, Monday, at 6:30 pm, Steven Jouwersma will participate in the 'Monday Talk' series to discuss his practice and also screen his new video work Ngos'a Bedimo (2009-2013, 19', Single Channel, DV Video). This video is about Cameroon's first metal band, which Jouwersma initiated during his stay, and all the disasters it has evoked upon him. All events at PiST/// are open to everyone and free. We look forward to seeing you!

PiST/// Interdisciplinary Project Space is a non-profit, independent art space co-directed by artists Didem Özbek and Osman Bozkurt.
** PiST/// Istanbul hosts Steven Jouwersma at PIRPIR in partnership and with the support of Mondriaan Fund, Amsterdam.
*** All talks will be in English and Turkish summary will get provided.
**** Çaylar müesseseden! 

No comments: