02/02/2013

Andy Abbott_Sergi & Konuşma / Exhibition & Talk














































Please scroll down for the English text

Andy Abbott

04 - 06.02.2013_Pts - Çar_Mon - Wed_ERHEYR'DEN KARTPOSTALLAR_POSTCARDS FROM EREWYREHVE_Sergi_Exhibition_13:00 - 18:00

04.02.2013_Pts_Mon_Pazartesi Konuşması_Monday Talk_18:30 - 20:00

PiST///
Dolapdere Caddesi
Dere Sokak No 8 A/B/C
Pangaltı 34375
İstanbul TR

pist.org.tr
pist-org.blogspot.com
pist@pist.org.tr


West Yorkshire'da yaşayan ve çalışan sanatçı, yazar ve muzisyen Andy AbbottGasworks Uluslararası Burs Programı'nın, PiST/// Araştırma ve Üretim Odaklı Misafirlik Programı: PIRPIR'la gerçekleştirdiği ortaklık sürecinde İstanbul'da bulunuyor. Abbott'ın çalışma ve araştırmaları sınırları fiilen icra edilen sosyal dönüşüm; kapitalizm eleştirisi, ücretli iş gücü ve çalışmanın kapitalist düzene yayılması olarak dikkate alınabilir ve bunların sınırlarını keşfeder. 2012'de uygulama ağırlıklı doktorasını 'Radikal Tınlamalar: Sanat, Kendi Kendini Örgütleyen Kültürel Aktivite ve Postkapitalist Öznelliğin Üretimi' başlığıyla gerçekleştiren Abbott'in araştırma ve çalışmalarıyla ilgili bir yazısı geçtiğimiz aylarda Türkçe ve İngilizce olarak 'Sanat Dünyamız'da (131. sayı) yayınlandı. Abbott 2003'den beri sanatçı kollektifi Black Dogs'un bir üyesi olarak ulusal ve uluslararası sergilere katılmış: Leeds ve Bradford'da kendi kendine örgütlenmiş kamusal müdahalelerden, Tate Modern'in davetiyle gercekleşen etkinliklerle, İtalya ve Yunanistan'da sunum ve atölye çalışmaları gerçekleştirmiştir. İstanbul'da bulunduğu 5 haftalık süre boyunca ERHEYR'DEN KARTPOSTALLAR isimli bir araştırma projesi geliştiren Abbott, hazırladığı basılı kartpostalları şehrin belirli bölgelerine dağıtarak ve www.erewyrehve.com websitesini kurarak katılımcıları Ütopik Sosyalist edebiyattan esinlendiği 'postkapitalist' anlatım dilinden haberdar etmek istiyor.

4 Şubat - 6 Şubat, 2013 tarihleri arasında Andy Abbott'in izleyici katılımıyla oluşturacaği 3 günlük sergi ve enstalasyon, her gün saat 13:00 - 18:00 arası PiST///'de ziyaretinize açık olacak. Siz de bu sergi mekanında da bulunacak kartpostalları doldurarak ya da websitesindeki sorulara cevap vererek projeye dahil olabilirsiniz. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış bu proje ve websitesi sizi Erheyr toplumunun bir üyesi olarak hayata kafa yormaya ve bu postkapitalist ütopyaya bir adım daha yaklaşmaya davet ediyor!

4 Şubat 2013, saat 18:30'da Abbott kendi sanat pratiği, Black Dogs ve İstanbul'da gerçekleştirdiği araştırma projesi hakkında bir de 'Pazartesi Konuşması' gerçekleştirecektir. Tüm bu etkinlikler herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Sizleri de bekliyoruz!


PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı, sanatçılar Didem Özbek ve Osman Bozkurt yönetiminde kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sanat mekanıdır.
** PiST/// İstanbul, Andy Abbott'ı PIRPIR'da Gasworks, Londra ortaklığı ve desteğiyle misafir etmektedir.
*** Simultane çeviri imkanımız olmadığından tüm konuşmalar İngilizce gerçekleşecek ve Türkçe özet verilmeye çalışılacaktır.
**** Çaylar müessesedendir! Ayrıca Hint yemeği ikram edilecektir. 


------------------------------

Andy Abbott is a West Yorkshire-based artist, writer and musician, attending the Gasworks International Fellowship program in Istanbul, in partnership with PiST/// Research and Production Residency: PIRPIR. Abbott's practice and research explores the boundaries of that which we might consider a socially transformative praxis; a critique of capitalism, waged-labour and the capitalist form of work permeates his activity. In 2012, Abbott was awarded his practice-led PhD entitled 'Radical Resonances: Art, Self-organised Cultural Activity and the Production of Postcapitalist Subjectivity'. An article about his research and practice was recently published in Turkish and English at 'Sanat Dünyamız' (Issue 131). Since 2003, Abbott has worked as part of the artist collective Black Dogs and exhibited nationally and internationally: from self-organised public interventions in Leeds and Bradford, to commissioned events at Tate Modern, and presentations and workshops in Italy and Greece. During his 5 weeks fellowship in Istanbul, Abbott developed a research project called POSTCARDS FROM EREWYREHVE. By distributing printed postcards around certain parts of the city and preparing www.erewyrehve.com, he aims to inform a 'postcapitalist' narrative inspired by the tradition of Utopian Socialist literature.

From Feb 4 to Feb 6, 2013, at 1 pm - 6 pm each day, PiST/// will organize a 3 days audience-generated installation and exhibition by Andy Abbott. You can contribute to this project by submitting your answers online or completing the postcards also available at the exhibition. The website, which is in both Turkish and English, invites you to ponder life as if you are a member of the Erewyrehre society, and take a step closer to this postcapitalist utopia!

On Feb 4, 2013, Monday, at 6:30 pm, Abbott will also participate the 'Monday Talk' series, and talk about his practice, Black Dogs and the research project he has realized in Istanbul. All events are open to everyone and free. We look forward to seeing you!


PiST/// Interdisciplinary Project Space is a non-profit, independent art space co-directed by artists Didem Özbek and Osman Bozkurt.
** PiST/// Istanbul hosts Andy Abbott at PIRPIR in partnership and with the support of Gasworks, London.
*** All talks will be in English and Turkish summary will get provided.
**** Çaylar müesseseden! Tea and Dhal available. 

No comments: