07/10/2012

Jean-Baptiste Maitre_ Konuşma & Sergi & Stüdyo Ziyareti_ Talk & Exhibition & Studio Visit





























Please scroll down for the English text
Jean-Baptiste Maitre
08.10.2012_Pts_18:30_Pazartesi Konuşması
Herkese açık 

07-24.10.2012_PiST/// 7-24_Gündüz Filmi_Sergi
Haftada 7 gün, günde 24 saat açık, sürekli vitrin sergisi
Her gün 18:00-23:00 arası stüdyo penceresinden video gösterimi
Randevuyla stüdyo ziyareti
Herkese açık 

PiST/// 
Dolapdere Caddesi
Dere Sokak No 8 A/B/C
Pangaltı 34375
Istanbul TR


PiST///'in araştırma ve üretim odaklı misafirlik programı PIRPIR kapsamında gerçekleşen Pazartesi Konuşmaları serisi Jean-Baptiste Maitre'nin (FR/NL) 8 Ekim 2012, Pazartesi akşamı gerçekleştireceği konuşmayla devam ediyor. Amsterdam'da yaşayan ve çalışan Fransız sanatçı makale, katalog, görüntü ve film gibi farklı iletişim malzemelerini aracı olarak kullanıyor. Maitre bu ham malzemeleri kendi video ve fotoğraf işlerine dönüştürüyor ve gidip gelen görüntüler halinde gerçekleştirdiği deneyleri diskurun parçalara ayrılmasıyla sonuçlandırıyor. 

Paris'te sanat tarihi, güzel sanatlar ve stüdyo fotoğrafçılığı okuyan Maitre daha sonra Maastricht'deki Jan Van Eyck Akademi'de araştırmacı ve Amsterdam'daki Rijksakademie van Beeldende Kunsten'de misafir sanatçı olarak yer aldı. La Salle de Bains Art Center in Lyon; Curatorial Institute of Geneva (HEAD Geneva); Kunstraum Düsseldorf ve Bonnefantenmuseum, Maastricht gibi bir çok yerde işleri sergilendi. Sanatçı PiST///'de yapacağı sunumda PIRPIR'daki misafirliği süresince gerçekleştirdiği son dönem işlerini de kapsayan üretim yöntemleri üzerine konuşacak. 

7 Ekim 2012, Pazar gününden itibarense Maitre'in Gündüz Filmi isimli yerleştirmesi PiST/// 7-24'de sergilenmeye başlanacak. Sokak seviyesinde bulunduğundan haftada 7 gün, günde 24 saat sürekli sergileme imkanı yaratan bu vitrinin bir üst katında yer alan stüdyosundan yansıtacağı video işini de bu sergilemeye dahil ederek sergi alanını binanın dış cephesine doğru genişletecek olan Maitre, bu projenin esas fikrini stüdyo pencerelerinde gün içinde oluşan ışık ve gölge hareketlerinden etkilenerek ortaya çıkarttı. Bu şekiller Maitre'ye Frank Stella'nın 1960'larda gerçekleştirdiği şekillendirilmiş tual çalışmalarını anımsattı. Maitre stüdyosundaki ışık hareketleriyle gerçekleştirdiği zaman atlamalı yeni video işini, tarihi öneme sahip bir sanat işine atıfta bulunarak her akşam saat 18:00 - 23:00 arasında stüdyo penceresinden geri yansıtacak. Bu projeksiyonun altındaysa Maitre, Stella'nın yeni resimlerini tanıttığı 1960'lardan kalma bir belgeselden yola çıkarak gerçekleştirdiği başka bir video işini yerleri değiştirilmiş bir kısım planlar dizisi halinde ve bir kaç fotoğraf eşliğinde sergileyecek. Jean-Baptiste Maitre'in Güzdüz Filmi isimli bu sergisi PiST/// 7-24 vitrininde 7-24 Ekim 2012 tarihlerinde izlenebilir. PiST/// 7-24, 7 gün, 24 saat açık. Ayrıca pist@pist.org.tr adresine yazarak randevu talep edenler sanatçının stüdyosunu da 24 Ekim 2012'e kadar ziyaret edebilirler.

Katılımınızı bekliyoruz!

* PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı, sanatçılar Didem Özbek ve Osman Bozkurt yönetiminde kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sanat mekanıdır. PiST/// Foundation of Arts Initiatives ve İstanbul Güncel Sanat Derneği'ne desteklerinden dolayı teşekkür eder. 
** PIRPIR (PiST/// Araştırma ve Üretim Odaklı Misafirlik Programı) Jean-Baptiste Maitre'i Mondriaan Fund ortaklığıyla misafir etmektedir.
*** Simultane çeviri imkanımız olmadığından Jean-Baptiste Maitre'in konuşması İngilizce gerçekleşecek, ihtiyaç halinde Türkçe özet desteği verilebilecektir. Çaylar müesseseden!

===========================================================================

Jean-Baptiste Maitre
08.10.2012_Mon_6:30 pm_Monday Talk
Free 

07-24.10.2012_PiST/// 7-24_Film de Jour_Exhibition
Continuous display window exhibition of 7 days per week and 24 hours per day
Video screening on studio windows from 6 pm till 11 pm every evening
Studio visit by appointment 
Free

The Monday Talks series, as part of PiST///'s research and production residency program PIRPIR, continues with Jean-Baptiste Maitre's (FR/NL) talk on Monday, October 8, 2012. The Amsterdam based French artist mediates a variety of communication materials such as articles, catalogues, images and films. These raw working materials are transformed by Maitre into his video and photography works and his experiments with the flickering images of these fragmented materials results in the deconstruction of the discourse.  

After studying art history, fine arts and studio photography in Paris, Maitre worked as a researcher at the Jan Van Eyck Academie, Maastricht and later he was a resident artist at the Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. Maitre's works have been exhibited widely including La Salle de Bains Art Center in Lyon; Curatorial Institute of Geneva (HEAD Geneva); Kunstraum Dusseldorf and the Bonnefantenmuseum, Maastricht. His talk at PiST/// will present his working methods including the new works he has developed during his residency term at PIRPIR. 

On Sunday, October 7, 2012, the installation of Maitre's Film de Jour will take place at PiST/// 7-24. A window display on the street level that allows for continuous exhibition of 7 days per week and 24 hours per day. Maitre will extend this exhibition area on the facade of the building by screening a projection from his studio above PiST/// 7-24. The original idea of this project was inspired by the movement of light and shadow through his studio window during the day. The pattern reminded Maitre of the shaped canvas works produced by Frank Stella in the 1960s. Maitre developed a new video work by re-introducing a time lapse video of the light pattern in his studio as if a historic artwork. This video work by Maitre will be re-projected back to his studio's windows from 6 pm till 11 pm every evening. Beneath this projection, another video work of Maitre, a modified sequence extracted from an existing documentary from the late 1960s, in which Stella introduces one of his new paintings, will be screened in combination with some photographs. Jean-Baptiste Maitre's exhibition Film de Jour will be on view in PiST///'s 7-24 display window from October 7 - 24, 2012. PiST/// 7-24 is open for 7 days and 24 hours. For those also interested to visit the artist's studio until October 24, 2012, please ask for an appointment by writing to pist@pist.org.tr

We look forward to seeing you!

* PiST/// Interdisciplinary Project Space is a non-profit, independent art space co-directed by artists Didem Ozbek and Osman Bozkurt. PiST/// would like to thank the Foundation of Arts Initiatives and Istanbul Guncel Sanat Dernegi  for their support .
** PIRPIR (PiST/// Research and Production Residency) hosts Jean-Baptiste Maitre in partnership with the Mondriaan Fund
*** Jean-Baptiste Maitre's talk will be in English. Çaylar müesseseden!

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.