10/03/2012

Hera Büyüktaşcıyan



























Please scroll down for the English text





Hera Büyüktaşçıyan















Sanatçı Konuşması_Artist Talk










































12.03.2012_Pts / Mon_18:30 / 6:30 pm_PiST///




















PiST/// 
Dolapdere Caddesi
Dere Sokak No 8 A/B/C

Pangaltı 34375

PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı’nın, araştırma ve üretim amaçlı misafirlik programı P_RP_R kapsamında düzenlediği Pazartesi Konuşmaları serisi devam ediyor. Pazartesi Konuşmaları’nın 2012’deki ikinci konuşmacısı İstanbul'lu sanatçı, Hera Büyüktaşçıyan (TR). İstanbul Marmara Üniversitesi'nde sanat eğitimini tamamlayan Büyüktaşçıyan, işlerinde esas olarak ‘öteki’ olmayı vurguluyor ve bunu boşluk ve görünmezlik kavramlarıyla, kimlik, bellek, mekan & zaman üzerinden imgesel bir bağ dahilinde oluşturmak için birleştiriyor. Yerel mitlerden, tarihi ve ikonik elementlerden metaforlar kullanarak, ‘öteki’ için yeni bir anlatim alanı açıyor. Sanatçı son işlerinde ‘boşluk’ kavramını kollektif bellek içinde sorgulamak için, tam anlamıyla bir kayboluş & yıkıma neden olan kentsel dönüşüm üstüne odaklanmakta. Konuşmasında benlik ve ötekililik düzlemlerinin arasındaki varoluşsal denge üzerinde duracak olan Büyüktaşçıyan, yakın geçmişte SALT Beyoğlu'nda 'Bir İkindi Macerası'  adlı performansı gerçekleştirmiş ve ayrıca 'Hafızanın Düzensiz Topografyası'nda' adlı grup sergisinde yer almıştır. Sanatçı PiST///'deki P_RP_R misafirlik programının ardından Stoktolm’da (Mayıs 2012) ve daha sonra da Münih’de (Kasım 2012) gerçekleşecek misafir sanatçı programlarına da katılacaktır.

Hera Büyüktaşçıyan’ın Pazartesi Konuşmaları sunumu 12 Mart 2012 saat 18:30'da PiST///'de gerçekleşecek. Bu etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Bekliyoruz!







* PiST/// Disiplinlerarası Proje Alani sanatçılar Didem Özbek ve Osman Bozkurt yönetiminde kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sanat mekanıdır. PiST/// Foundation of Arts Initiatives ve İstanbul Güncel Sanat Derneği'ne desteklerinden dolayı teşekkür eder.
** 



PiST/// Hera Büyüktaşçıyanı 

İstanbul Güncel Sanat Derneği desteğiyle P_RP_R'da misafir etmektedir. 






*** 2012'de diğer P_RP_R misafirleri Honey Biba Beckerlee (DK/DE), Arnisa Zeqo (AL/IT/NL) & Laurie Cluitmans (NL), Rasmus Brink Pedersen (DK), Jean-Baptiste Maitre (FR/NL), Nikolaj Bendix Skyum Larsen (DK/UK) ve isimleri yakın tarihte belirlenecek farklı ülkelerden sanat profesyonelleri de Pazartesi Konuşmaları serisinde konuşacaklar.









**** Bu Pazartesi Konuşması Türkçe gerçekleşecektir. Çaylar müesseseden!

----------------------------------------

PiST/// Interdisciplinary Project Space continues to present its Monday Talks series as part of its research and production residency program P_RP_RThe second speaker of the series in 2012 will be Istanbul based artist Hera Büyüktaşçıyan (TR). Buyuktasciyan, who has studied art at Marmara University, in Istanbul, mainly emphasizes the notion of the 'other' and combines it with the concepts of absence and invisibility to compose such notion within an imaginary connection through identity, memory, space & time. By using metaphors from local myths, historic and iconographic elements, she opens a new narrative scope for the 'other'. In her recent works to inquire the meaning of 'absence' within the collective memory, she focuses on urban transformation which causes total disappearance & destruction. In her talk she will focus on the existential balance between the self and the spheres of otherness. She recently performed 'The Afternoon Odyssey' at SALT Beyoğlu and also participated the group show 'In the Irregular Topography of the Mind'. Following her residency at PiST/// Istanbul, she will attend a residency in Stockholm (May 2012) and later in Munich (November 2012).

Hera Büyüktaşçıyan will present her works at Monday Talks on March 12, 2012, at 6:30 pm, at PiST///. This event is open to everyone and free. We look forward to seeing you!








* PiST/// Interdisciplinary Project Space is a non-profit, independent art space co-directed by artists Didem Ozbek and Osman Bozkurt. PiST/// would like to thank the Foundation of Arts Initiatives and Istanbul Guncel Sanat Dernegi 
for their support
.






** PiST/// hosts Hera Büyüktaşçıyan at P_RP_R with the support of İstanbul Güncel Sanat Derneği
*** In 2012 other P_RP_R residents Honey Biba Beckerlee (DK/DE), Arnisa Zeqo (AL/IT/NL) & Laurie Cluitmans (NL), Rasmus Brink Pedersen (DK), Jean-Baptiste Maitre (FR/NL), Nikolaj Bendix Skyum Larsen (DK/UK) and art professionals from various countries TBC will also make presentations as a part of the Monday Talks series.








**** This Monday Talk will be in Turkish with English summary









No comments: