11/04/2007

Sanatçı Konuşmaları / Artist Talks



















Nisan 2007'de PiST'te gerçekleşecek sanatçı konuşmaları programı:
04.04.2007 Çarşamba 18:30
Bik Van der Pol
Rotterdam’lı sanatçılar Liesbeth Bik ve Jos van der Pol 1995’den beri birlikte çalışıyor. Çevreleriyle olan ilişkilerinden yola çıkarak, daha çok mimari etkileşimi olan projeler gerçekleştiren Bik ve van der Pol, kişileri belirli bir yerle yüzleştiriyor ve o bölgenin tarihi ve geleceği üzerine, genel olarak kent hakkında düşünmeye davet ediyorlar. Bik Van der Pol, halen Platform Garanti İstanbul Misafirleri programı sanatçıları olarak İstanbul'dalar. PiST’te işleri hakkında konuşacak ve bu sene gerçekleşecek 10. İstanbul Bienali için üzerinde çalışmakta oldukları projeyi tanıtacaklar. (Konuşma İngilizce olarak yapılacaktır.)

11.04.2007 Çarşamba 18:30
Bir Dükkan: Sanat Mekanı
Bir Dükkan: Sanat Mekanı, 1999 - 2002 yılları arasında Karaköy Limani, Fransız Pasajı’nda sanatçılar Selim Birsel ve Mürüvvet Türkyılmaz inisiyatifiyle hayat bulan bağımsız bir mekandı. “Onlar için Bir Dükkan nasıl bir deneyimdi? Bir sanatçı inisiyatifi ne olmalı?” konulu bu tecrübe paylaşımı sanatçı inisiyatifleriyle ilgili herkes için faydalı bir sohbet olacaktır. (Konuşma Türkçe olarak yapılacaktır.)

19.04.2007 Perşembe 18:30
Sabine Hagmann
Nisan 2007'de PiST/// 7-24’de, HGK Zürih ve Londra Goldsmiths Colllege'da sanat eğitimi almış ve Zürih’te yaşayan bir sanatçı olan Sabine Hagmann’ın “Anlık Güzellik” serisinden bir (remix) fotograf işi sergilenecek. Sabine Hagmann'ın sanat üretimi sadece kişisel pratiğe dayalı değil, ayrıca 2000 yılından beri 11 kadından oluşan mit isimli bir sanatçı kolektifinin de üyesi. mit, hareket, happening ve performanslar gerçekleştiriyor. Bu konuşma Sabine Hagmann’ın kişisel ve kolektif sanat üretimi üzerine gerçekleşecek. (Konuşma İngilizce olarak yapılacaktır.)

25.04.2007 Çarşamba 18:30
Boris Boll-Johansen
Boris Boll-Johansen, 20 yıl öncesine kadar duvarlara graffiti yazan, şimdi ise graffiti konusunda uzmanlasmış bir akademisyen. Bu konuşma 1970’lerde ABD’de ve 1984’den itibaren de bir çok Batı Avrupa ülkesinde graffitinin nasıl var olduğu ve özellikle de wild style graffiti / hip hop graffiti üzerine gerçekleşecek. Boris Boll-Johansen Berlin’de yaşayan bir Danimarkalı. (Konuşma İngilizce olacak.)

Ali Şanlı, Carina Randlov, Jennifer Wayman ve Platform Garanti'ye teşekkürler.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Artist talks' programme that will take place at PiST on April 2007:
04.04.2007 Wednesday at 18:30
Bik Van der Pol
The Rotterdam artists Liesbeth Bik and Jos van der Pol work collaboratively since 1995. Proceeding from their engagement with their surroundings they create projects, often architecturally inspired, through which they confront the public with a specific place and invite people to think about the history and future of that site, and about the city in general. Right now Bik van der Pol is in Istanbul at the Garanti Platform Istanbul Recidency program. They will talk about their work and introduce the project they are working on for the upcoming Biennial in Istanbul. (The talk will be in English.)

11.04.2007 Wednesday at 18:30
A Shop: Art Space
A Shop: Art Space was an independent artist-run space initiated by artists Selim Birsel and Muruvvet Turkyilmaz from 1999 till 2002, on the French Passage at the Karaköy Harbour. “What was their experience at A Shop? What should be an artist initiative? This experience exchange will be helpful for those who are interested with artist initiatives. (The talk will be in Turkish.)

19.04.2007 Thursday at 18:30
Sabine Hagmann
Sabine Hagmann is an artist living in Zürich. She studied at the HGK Zurich and Goldsmiths College London. In April, a photographic work from her “Immediate Beauty - remixes” series will be exhibited at PiST/// 7-24. Her art practice is not only individual but since 2000 she also collaborates with now 11 other female artists in an art group called "mit". "mit" stage actions, happenings and performances. The talk will be on Sabine Hagmann's both individual and collaborative art practices. (The talk will be in English.)

25.04.2007 Wednesday at 18:30
Boris Boll-Johansen
Boris Boll-Johansen is an academic who is specialised in graffiti and who did it 20 years ago. His talk will discuss how graffiti has existed since ca. 1970 in USA and since ca. 1984 in most Western European countries and it will be mainly about so-called wild style graffiti / hip hop graffiti. Boris Boll-Johansen is Danish, based in Berlin. (The talk will be in English.)

Thanks to Ali Şanlı, Carina Randlov, Jennifer Wayman and Platform Garanti.

No comments: