17/08/2011

PiST/// Konuşma_Talk: Khaled Hourani_22.08.2011_7 pm




















Khaled Hourani_Sanatçı Konuşması_Artist Talk
22.08.2011_Pts / Mon_19:00 / 7 pm

PiST///
Dolapdere Caddesi
Pangalti Dere Sokak
No 8 A/B/C
Pangalti 34375
Istanbul TR

pist.org.tr
pist-org.blogspot.com
pist@pist.org.tr




PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı Khaled Hourani’ye İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor. Sanatçı, yazar, kuratör ve halen International Academy of Art in Palestine’in sanatsal yöneticisi olan Hourani’nin işleri Orta Doğu, Avrupa ve ABD’de sergilendi. Bir çok uluslararası sanatçının atölye çalışmasına katıldı ve iş birliğinde bulundu.

Hourani yakın zamanda, 'Picasso Filistin'de isminde bir proje gerçekleştirerek orijinal bir Picasso tablosunu Van Abbemuseum'un koleksiyonundan ödünç aldı. Böyle bir resmin
Filistin’de sergilenebilmesi için şart koşulan mekanizmaların, formalitelerin ve gerekliliklerin varlığını araştırdı. Halen P_RP_R katılımcısı olan Hourani'nin, İstanbul'da yeni
bir iş üretebilmek için gerçekleştirdiği araştırmanın devamı olarak 2012 yılı içerisinde ikinci kez konuğumuz olması planlanıyor.

Hourani, 22 Ağustos 2011, Pazartesi, saat 19:00’da işleri ve nelerden esinlendiği hakkında PiST///’de bir konuşma gerçekleştirecek. Sizleri de aramızda bekliyoruz!

* PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı sanatçılar Didem Özbek ve Osman Bozkurt yönetiminde kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sanat mekanıdır. PiST/// Foundation of Arts Initiatives ve İstanbul Güncel Sanat Derneği'ne desteklerinden dolayı teşekkür eder.
** Khaled Hourani PiST///'in araştırma ve üretim odaklı misafir programı olan P_RP_R (PIRPIR olarak okunur) dahilinde ve Foundation of Arts Initiatives desteğiyle PiST///'de misafir sanatçıdır.
*** Simultane çeviri imkanımız olmadığından konuşma İngilizce gerçekleşecektir.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PiST/// Interdisciplinary Project Space is proud to host Khaled Hourani in Istanbul. Hourani is an artist, writer, curator and currently the artistic director of the International Academy of Art in Palestine. Hourani’s work has been exhibited across the Middle East, Europe and the US and he has participated in and coordinated several international artists’ workshops.

Hourani recently exhibited the 'Picasso in Palestine', an original Picasso painting loaned from the Van Abbemuseum's collection to probe the mechanisms, procedures and requirements in getting a painting of this kind to Palestine. Currently he is a research resident at P_RP_R and the second phase of his residency is tentatively planned to take place in 2012 for the production of his new work in Istanbul.

On August 22nd, 2011, Monday, at 7 pm, Hourani will give a talk at PiST/// about his works and inspiration. We look forward to see you there!

* PiST/// Interdisciplinary Project Space is a non-profit, independent art space co-directed by artists Didem Özbek and Osman Bozkurt. PiST/// would like to thank the Foundation of Arts Initiatives and İstanbul Güncel Sanat Derneği for their support.
** Khaled Hourani is a resident at PiST///, as a part of P_RP_R (read as PIRPIR), the international research and production in residency program of PiST///, realised with the kind support of Foundation of Arts Initiatives.
*** The talk will be in English.

No comments: