27/04/2011

PiST/// Konuşma_Talk: Gijs Kast_02.05.2011_6 pm
















Please scroll down for the English text

Gijs Kast_Sanatçı Konuşması_Artist Talk
02.05.2011_Pts / Mon_18:00 / 6 pm_PiST///
gijskast.com

PiST///
Dolapdere Caddesi
Pangalti Dere Sokak
No 8 A/B/C
Pangalti 34375
Istanbul TR

pist.org.tr

pist-org.blogspot.com
pist@pist.org.tr


PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı* Ocak 2011'den itibaren, araştırma ve üretim odaklı, uluslararası bir misafir sanatçı programı başlattı.** Bu sene Danimarka ve Hollanda’dan dokuz sanatçının yeni işler üretmek için İstanbul'da misafir edileceği bu programda tüm sanatçılar Pazartesi Konuşmaları*** serisinde işleri hakkında sunumlar da gerçekleştiriyor. Bu sunumların dördüncü konuşmacısı Hollandalı sanatçı Gijs Kast (1983).

Gijs Kast'ın portreleri her türlü estetik kalıptan arınmıştır. Çizimleri resmedilen kişinin insanlığına direk vurgu yapan ve onunla yüzleştiren yansımalar sunar. Kast normalde saklı olanı gösterir ve mizahını bu acı deneyimi izlenebilir kılmak için kullanır. İçinizdeki zehri açığa çıkartarak size dokunaklı bir gözetlememin keyfini sunar. Bu nedenle işlerine uyum sağlamak hiç de zor olmaz. Konuşması köpek şovları, en güçlü adam yarışmaları ve farklı işler hakkında olacak.

Pazartesi Konuşmaları'nın dördüncü sunumu 2 Mayıs 2011, saat 18:00’de PiST'de gerçekleşecek. Temmuz 2011'e kadar bir sanatçı konuşması daha yapılacaktır. Katılımınızı bekliyoruz.

PiST/// Pazartesi Konuşmaları
02.05.2011_Gijs Kast_18:00_gijskast.com
27.06.2011_Mogens Jacobsen_18:00_mogensjacobsen.dk
Gerçekleşti_Wouter Osterholt & Elke Uitentuis_osterholtuitentuis.nl
Gerçekleşti_Stefan A. Pedersen_18:00_lostclusters.dk
Gerçekleşti_Sarah van Sonsbeeck_18:00_sarahvansonsbeeck.com

* PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı sanatçılar Didem Özbek ve Osman Bozkurt yönetiminde kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sanat mekanıdır. PiST/// Foundation of Arts Initiatives ve İstanbul Güncel Sanat Derneği'ne desteklerinden dolayı teşekkür eder.
** PiST'in araştırma ve üretim odaklı bu uluslararası misafir sanatçı programı The Danish Arts Agency ve Fonds BKVB / Netherlands Foundation for Visual Arts, Design and Architecture'in ortaklığıyla gerçekleştirilmektedir.
*** Simultane çeviri imkanımız olmadığından Pazartesi Konuşmaları İngilizce gerçekleşecektir.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PiST/// Interdisciplinary Project Space* initiated an international research and production in residency program from January 2011.** During this year PiST/// will host nine artists from Denmark and the Netherlands to produce new work in Istanbul. The resident artists also make a presentation about their works at PiST/// as a part of the Monday Talks*** series. The fourth speaker of this series will be Dutch artist Gijs Kast (1983).

Gijs Kast's portraits are stripped from any form of aesthetic. The images offer a direct and confronting reflection that underlines the humanity of the portrayed. Kast shows what normally is hidden and uses his humour to make the painful experience of this exposure bearable. He reveals the venom within you and offers you the pleasure of a sarcastic peep. It is therefore not hard to tune in to his work. He will talk about dog shows, strongest man contests and odd jobs.

The fourth series of Monday Talks will take place on May 2nd, 2011, at 6 pm. Until July 2011 there will be one more artist talk at PiST///. We look forward to see you all in the sessions.

PiST/// Monday Talks
02.05.2011_Gijs Kast_6 pm_gijskast.com
27.06.2011_Mogens Jacobsen_6 pm_mogensjacobsen.dk
Terminated_Wouter Osterholt & Elke Uitentuis_osterholtuitentuis.nl
Terminated_Stefan A. Pedersen_6 pm_lostclusters.dk
Terminated_Sarah van Sonsbeeck_6 pm_sarahvansonsbeeck.com

* PiST/// Interdisciplinary Project Space is a non-profit, independent art space co-directed by artists Didem Özbek and Osman Bozkurt. PiST/// would like to thank the Foundation of Arts Initiatives and İstanbul Güncel Sanat Derneği for their support.
** PiST's international research and production in residency program is realized in partnership with The Danish Arts Agency and Fonds BKVB / Netherlands Foundation for Visual Arts, Design and Architecture.
*** The Monday Talks will be in English.

No comments: