24/12/2008

24.12.2008: Kitap Tanıtımı ve Sergi/Book Launch and Exhibition


























"White Sugar Cube Book"

Didem Özbek’in Frieze Sanat Fuarı 2008 için gerçekleştirdiği "White Sugar Cube Book / Beyaz Küp Şeker Kitabı", 24 Aralık 2008, Çarşamba, saat 17’de PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı’nda İstanbul sanat izleyicisiyle buluşacak.

Dünyanın en saygın sanat fuarlarından olan Frieze Art Fair, her yıl Ekim ayında Londra’da gerçekleşiyor. Bu yıl ki fuar dünyanın çeşitli yerlerinden birçok sanat kurumunun yanı sıra Türkiye’den PiST’e de ev sahipliği yaptı.

PiST, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Canan Pak’ın desteğiyle hazırlanan standında, İstanbul, Pangaltı’da sürdürülen çalışmaların ilham kaynağı olan mahalle ölçeğindeki iletişim biçimini fuar ölçeğine taşımak için, bu ağın merkezi öğesi olan “çay ocağı”nı İstanbul’dan Londra’ya taşıdı. Yalnızca temsili değil, işlevsel olarak da Londra’ya giden çay ocağı PiST’in Frieze standına kurularak fuar mekanı içinde PiST’in görünürlüğünü arttırmayı ve PiST etrafında şekillenecek bir network oluşturmayı hedefliyordu. Standda Caner Aslan, Osman Bozkurt, Köken Ergun, Yang Ah Ham, Sefer Memişoğlu ve Fahrettin Örenli’nin işlerinin yanı sıra Didem Özbek'in Frieze için özel hazırladığı "White Sugar Cube Book" isimli sanatçı kitabı da sergilendi.

“White Sugar Cube Book” Frieze Sanat Fuarı’nda yer alan seçkin sanatçı ve galeriler hakkında bilgi veren yıllık kitabı “Frieze Art Fair Year Book 2008”in editöryel desteğiyle gerçekleştirilen ve yalnızca 240 adet basılmış bir sanatçı kitabı. Kitabın sayfaları, alışık olduğumuz kitap formatının dışına çıkarak, beyaz küp şekerlere sarılı kağıtlara bütün olarak basılmış ve her bir küp şeker, kitabın bir sayfası haline gelmiştir. Fuar süresince, binlerce ziyaretçi aşırı bir görsel yüklenmeye maruz kalırken, sanatçının şeker küpleri çalışmasının üzerinde yer alan cümleler fuarın içeriğine dair ipuçları vererek herkes için bir yönelim aracı haline gelmiştir. Kitap sayfalarını oluşturan ve Türk çayının ayrılmaz parçası olan “beyaz küp” şekerler, fuarın bilgilendirme aracı olmasının yanı sıra, sanatın sergilendiği mekan olarak “beyaz küp” kavramının da bir metaforunu oluşturmaktadır.

24 Aralık’ta PiST’te tanıtılacak olan "White Sugar Cube Book"a aynı zamanda İstanbul’dan Londra’ya seyahat eden “Çay Ocağı” enstelasyonu da eşlik edecek. Kitabın tanıtımıyla birlikte PiST’te çalışmaya başlayacak olan çay ocağı 24 Ocak 2009’a kadar ilgilenenler tarafından ziyaret edilebilecek. Çaylar müesseseden olacak.

Kitap Tanıtımı:
White Sugar Cube Book
24 Aralık 2008, Çarşamba
17:00 - 20:00

Sergi / Exhibition:
Çay Ocağı ve White Sugar Cube Book
24 Aralık 2008 - 24 Ocak 2009

PiST'in açık olduğu günler / PiST will be open:

Çarşamba ve Cumartesi günleri 14:00 - 18:00 arası.
Every Wednesday and Saturday 14:00 - 18:00

2 comments:

ece eryeler said...

Gurur duydum, en kısa zamanda çayınızı içmeye gelmeyi planlıyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

PiST/// Interdisciplinary Project Space said...

Çok teşekkür ederiz. 24 Ocak'a kadar her Çarşamba ve Cumartesi 14-18 arası açığız. Çaya bekleriz.

PiST///