07/07/2007

PiST/// 7-24: Minna L. Henriksson

















İstanbul Haritasi (Üçüncü Baskı) / Minna L. Henriksson
07.07.07 - 24.07.07 7 gün 24 saat açık
PiST/// devam etmekte olan Artist Information projesine paralel olarak Temmuz '07 PiST/// 7-24 vitrin sergisine Finli sanatçı Minna L. Henriksson’ı davet etti. Minna L. Henriksson, 2005’den beri İstanbul güncel sanat camiasının ilişkiler ağına odaklanmış durumda ve kişisel gözlemlerini çizdiği haritalar aracılığıyla izleyiciyle paylaşıyor. PiST/// Minna’yı vitrin sergisine davet ederek haritasını yeniden güncellemesini istedi. Minna ilk baskıları daha çok İstanbul güncel sanat camiasındaki dedikodu ve kişisel ilişkiler çerçevesinde şekillenen bu işine "gerçek" olaylar ve profesyonel bağlantılarını da ekleyerek üçüncü baskıyı ilk haritasının üzerine çizdi. Istanbul Haritası (Üçüncü Baskı) PiST/// 7-24 vitrininde 7 – 24 Temmuz 2007 tarihleri arasında 7 gün 24 saat izlenebilir. Haritanın diğer baskıları ve Türkçesi randevuyla PiST/// 2+3'de görülebilir. Randevu için pist@pist.org.tr'ye yazabilirsiniz.

Artist Information
Her Çarşamba ve Cumartesi saat 15-19 arası PiST/// 1'de ziyaret edilebilir.
İstanbul güncel sanat ortamıyla ilgili sorularınızı artistinformation@pist.org.tr adresine bekliyoruz.
PiST/// bu projeye yönlendireceğiniz soruları yayınlamayı; uzmanlarına cevaplatmayı; tartışmaya açmayı ve bu araştırma projesini kamuyla paylaşmayı amaçlıyor.

--------------------------------------------------------------------

Istanbul Map (Third Edition) / Minna L. Henriksson
07.07.07 - 24.07.07 Opens for 7 days, 24 hours
Parallel to its Artist Information project, PiST/// invited the Finnish artist Minna L. Henriksson to its July '07 PiST/// 7-24 window exhibition. In 2005, Minna L. Henriksson started observing the professional relations in the contemporary art scene of Istanbul and made a map of her personal impressions. PiST/// asked Minna to update her drawing. On the first edition of her map, which is more based on gossips and personal relations, she added some 'real' events and professional connections, which have emerged in the Istanbul contemporary art scene since the first edition of the drawing. Istanbul Map (Third Edition) will be exhibited at PiST/// 7-24 window display starting from 7th of July, 2007 until 24th of July, 2007. PiST/// 7-24 exhibits for 7 days, 24 hours. The previous versions of Istanbul Map with a Turkish version can be seen at PiST/// 2+3 shops by appointment only. Please email to pist@pist.org.tr for it.

Artist Information
Opens every Wednesday and Saturday at 3 pm till 7 pm.
Please send your questions about the contemporary art scene of Istanbul to artistinformation@pist.org.tr
PiST/// aims to publish those questions; ask experts to answer; and start debates. The result of this research project will be open to public.