15/07/2006

Rezerve Edilmiştir Sergileri Gerçekleşti / Reserved Exhibitions Are Completed


Bir PiST projesi olarak gerçeklesen ve 3 gün süren REZERVE '06 büyük ilgi gördü. Katılan tüm sanatçı ve izleyicilere teşekkür ediyoruz. REZERVE '06 sadece güncel sanata 'aşina' izleyicilerimizden değil özellikle bulunduğumuz sokak ve komşularımızdan da büyük ilgi ve destek gördü.

Rezerve Edilmiştir'in sergi metninde PiST, sanatçı - sanat işi - üretim - sergileme - izleyici - mekan ilişkisini alışılagelmişin dışında bir zaman sınırlaması getirerek sorgulamayı amaçladığını belirtmiş ve on beş dakika sürecek olan bir serginin etkin olup olamayacağı sorusuna da katılımcı sanatçılarla yanıt bulmak istediğini duyurmuştu.

REZERVE '06 ile PiST'te kollektif bir sergi projesi gerçekleştirildi ve ardından bu sergilere katılan sanatçılar ve izleyicilerle 20 Temmuz 2006, Perşembe saat 18:00-20:00 arasında tekrar bir araya gelerek 15 dakikalık bu sergiler serisinin farklı bir süreç/deneyim olup olmadığı, sanatçı - sanat işi - üretim - sergileme - izleyici - mekan ilişkisini bu tecrübe sonucu nasıl değerlendirildiği tartışılacak. Tartışmanın ilk bölümünde sergiye katılan sanatçılara söz verilecek ve bunu takiben sanatçı ve izleyicilerin katılımıyla soru-cevap bölümü olacaktır.

Bekliyoruz.

The exhibition series of Reserved were completed successfully. We thank to all of the artists and visitors.Reserved had great participation especially from our neighbours who are not 'familiar' to the art scene.

After a 3 days long contribution of 13 artists, an artists’ initiative and lots of visitors, now we are willing to discuss (unfortunatelly only in "Turkish") the participating artists' opinions, feelings and experiences on July 20th, from 6 pm to 8 pm at PiST, like we mentioned in the exhibiton announcement. We will be happy with your participation.

1 comment:

Anonymous said...

tekrar ediyorum... sergiler iyiydi ama sitede hic fotograf ve islerle ilgili bilgi yok. araya kaynamasin. rezerve icin bir yayin yapacak misiniz? ne zaman? bekliyoruz.